Foredrag & kurser

Jeg har tidligere arbejdet med børn med funktionsnedsættelser og særlige behov. Mit arbejde bestod primært i at rådgive forældre, supervisere personale omkring børnene og henvise børnene til relevant udredning og relevante tilbud.

Derudover har jeg også selv en personlig historie om at være pårørende til et menneske med svære handicap.

Den massive belastning der ses hos pårørende til børn (og voksne) med langvarige kroniske lidelser og handicaps, er et overset problem. Og der er ikke ret meget fokus på, eller viden om, hvad effekten af en sådan langvarig belastning rent faktisk gør ved de nærmeste og hvad man konkret kan gøre.

Jeg tilbyder rådgivning, kurser og oplæg/foredrag for pårørende og til de professionelle der arbejder med børn med særlige behov, og deres pårørende.

Hør podcast hvor jeg taler om dette, hos min kollega psykolog Cleoh Søndergaard i Indsigt med Cleoh: https://podtail.com/da/podcast/indsigt-med-cleoh-samtaler-om-psykologi/38-at-vaere-foraelder-til-born-med-handicap-med-an/

KURSER & GRUPPER

Gruppe for pårørende til børn 0-6 år

HVAD: Vil du gerne møde ligesindede som ved hvordan du har det, og som forstår præcis hvad du taler om? Så er denne gruppe noget for dig.

Gruppen mødes 6 gange, og formålet er at skabe et rum hvor man trygt kan mødes med andre der står med de samme udfordringer, hvor man kan dele erfaringer og sammen tale og dele alt det der rør sig i et handi-liv.

Samtalerne sættes i gang og faciliteres med spørgsmål og emner der ofte fylder i handi-livet og der bliver plads tale sammen og netværke.

Der er plads til 6-8 deltagere, så der sikres en varm og tryg stemning.

HVOR: Vesterbrogade 62, 3tv https://rusborg.dk/kontakt/find-vej/

HVORNÅR: Næste runde er i starten af 2022

TID: Vi mødes kl 17-19

Der vil være kaffe/the og lidt sødt

TILMELDING: annlouise@rusborg.dk

PRIS: 1500

Kursus for forældre til børn 0-6 år

HVAD: Fokus i kurset, er på den livsomvæltning det er at blive forældre til et barn med handicap. Vi taler om hvor belastet man kan blive af de nye livsvilkår dette medfører, og hvad man så faktisk kan gøre, for at blive ved med at holde balancen i livet.

Kurset løber over 6 gange og består af korte oplæg over dagens emne og efterfølgende fælles samtale. Der vil indgå øvelser og redskaber der også kan bruges udenfor kurset.

Der vil også være tid til uformel snak og at lære hinanden at kende.

Temaerne er blandt andet: Den første tid, De svære følelser, Belastningerne, Konsekvenserne, Hvad kan der gøres?

Der er plads til 6-8 deltagere, så vi sikrer en varm og tryg stemning.

Jeg vil opfordre til at kurset søges som en merudgift efter serviceloven. Henvend jer til jeres sagsbehandler og hør mere.

HVOR: Vesterbrogade 62, 3tv – find vej

HVORNÅR: Næste runde er i starten af 2022

Tilmelding til mail annlouise@rusborg.dk

Tid: fra 17-19.30

Forplejning; kaffe/the og lidt sødt

PRIS: 3000,-

Sandkorn på sandkorn

FOREDRAG

I foredraget Sandkorn på sandkorn fortæller jeg om at være pårørende til børn med langvarige og kroniske handicap, og om hvad sådanne livsvilkår indebærer, og gør ved os. Jeg har både professionel og personlig viden at komme med, ifht effekterne af denne langvarige belastning, og erfaring med, hvad der kan gøres ved det.

Foredraget holdes live eller online – i uge 29 live på Egmont Højskolen: https://www.egmont-hs.dk/dokumenter/sommerkurser/2021/68-uge-29-leg,-latter-og-livsgl%C3%A6de-voksen-2021/file

Pris aftales ved henvendelse.